Jongerencamping Mimizan

Waarom ga jij je tent opzetten in Mimizan? Nou gewoon, omdat Mimizan eens wat anders is dan de doorsnee Franse badplaatsen aan de Middellandse Zee. Mimizan ligt namelijk aan de Atlantische Oceaan. En daar kabbelt de zee niet. Zij dondert. En dat is natuurlijk ideaal voor de golfsurfers onders jullie. Geen flauwe Middellandse Zee waar niets gebeurt. Hier kun je kennis maken met grote golven. Het is dan ook niet voor niets dat de wat meer actievere jongeren hier hun tent gaan opslaan. Hou je van surfen in wat voor vorm dan ook, dan moet je dus in Mimizan zijn. En is de zee je toch wat te wild dan ga je gewoon op een van de nabijgelegen meren dobberen. Heerlijk fris water en nu niet eens zout.

Wat kun je verwachten

Mimizan is een echt leuk dorp. Natuurlijk touristisch maar daarvoor ga je er ook naar toe. De omgeving biedt eigenlijk twee werelden. En die zijn totaal verschillend. Ten eerste heb je natuurlijk de Atlantische Oceaan. Deze is voor de rauwdouwers. Surfen geblazen op grote en hoge golven. Zeilen kan trouwens ook. Het is kortom ideaal voor de watersportliefhebber. En dan het liefst eentje van het ruigere soort. Een beachboy in het kwadraat zeg maar. Wil je het allemaal wat rustiger aandoen dan ga je gewoon een roeibootje huren en lekker op het meer dobberen. Hengeltje uitgooien en vissen maar. En dan nauurlijk 's avonds lekker grillen op de barbeque. De campings in Mimizan zijn talrijk en bijna overal kun je wel jongeren vinden. Eentje die vrij hoog onder de heugs staat aangeschreven is camping De la Plage in het dorp. Hier komen absoluut veel jongeren en het is een leuke camping om je tent voor een paar dagen op te slaan.

Waar moet je op letten

Eigenlijk niet zoveel. Wanneer je van te voren goed weet wat je van vakantie wilt maken dan zit je in Mimizan wel goed. De campings zijn prima verzorgt en van alle gemakken voorzien. Wanneer je gewoon naar Mimizan toe gaat zonder van te voren een camping te boeken dan kun je het best even aan de surfers vragen waar je het beste je tent kan opzetten. Zeker weten dat zij je kunnen helpen. Loop vervolgens even over de camping en kijk waar zich veel jongeren bevinden. Misschien zijn er wel campings die een speciaal jongerengedeelte voor jou en je vrienden hebben. Dan zit je natuurlijk meer dan goed.

Wat valt er te beleven

Ten eerste heb je in Mimizan dus de Atlantische Oceaan en de meren. Allebei water dingetjes dus. Sta er dus ook niet van te kijken dat er behoorlijk wat surfscholen zijn in Mimizan. En omdat surfen nu eenmaal een jongerensport is, kun je er ook nog eens zeker van zijn dat er veel jongeren zoals jij zijn. Lekker surfen en nieuwe vrienden maken dus. Daarnaast kun je ook nog van allerlei andere sporten doen. Het gebied is al wat heuvelachtig en uiterst geschikt voor wat rondcrossen op een mountainbike ofzo. En dan natuurlijk het uitgaansleven. Want surfjongens en meisjes stappen nu eenmaal graag. Mambo, Darkclub en Roxy zijn de meest bekende discotheken. Hier kun je tot vroeg in de ochtend uitgaan en 's ochtends zo weer op je surfboard stappen. Natuurlijk zijn er in Mimizan ook veel barretjes. Teveel om op te noemen eigenlijk. Je komt ze vanzelf wel tegen wanneer je je tent gaat opzetten op de camping. Daarnaast is er ook nog een bioscoop voor als je in de avond eens wat anders wilt gaan doen. Wil je tijdens je vakantie rijk worden, dan kan dat ook in Mimizan. Er is een casino waar je de hele nacht kan gokken. Pas wel een beetje op. Speel met een budget en spendeer niet al je geld aan de roulettetafel.

Sorteer op:
  • Camping de la Plage
  Camping de la Plage

  Nu eens een camping die niet aan die vervelende Middelandse Zee ligt. Camping de la Plage ligt aan de Atlantische Oceaan. En wat betekent dat? Golven. In ied......

  Kenmerken:

  • Bar
  • Buitenzwembad
  • Restaurant
  Meer informatie »