Jongerencamping Siofok

Siofok is een goede plaats om je tent op te zetten omdat het de belangrijkste uitgaansplaats van Hongarije is. Tenminste van de steden die aan het Balatonmeer liggen. En natuurlijk moet je je tent niet midden in de stad gaan opzetten. Tenzij je een leuk park weet natuurlijk. Beter is het om je tent in de buurt van het plaatsje op te zetten. Aan een van de stranden van het mooie Balatonmeer dat vlakbij ligt. Vlakbij? Siofok ligt aan het Balatonmeer. Het stadje bruist tijdens de zomermaanden. Daarnaast is Hongarije nog niet zo duur als Europa. Alhoewel de prijzen in de zomer flink kunnen oplopen natuurlijk. Maar campings zijn over het algemeen lekker goedkoop.

Wat kun je verwachten

Veel evenmenten, veel festivals en veel discotheken. Kortom alles wat je voor een goede vakantie nodig hebt. Het Balatonmeer waar je kan surfen, zeilen , kyten en nog veel meer, biedt eigenlijk de rest voor een perfecte vakantie. Reken er wel op dat het druk is tijdens de zomermaanden in Siofok. Het aantal mensen verdubbelt opeens tijdens die maanden. Het is echt geen lieftallig plaatsje waar het lekker rustig is. Siofok is feesten met z'n duizenden tegelijk. Een Braziliaans Carnaval. Maar dan aan het Balatonmeer in Hongarije. Campings rond Siofok kunnen dan ook overvol zijn. Wanneer je precies weet waar je wilt wezen, boek dan tijdig. Het bespaart je een hoop ellende. Want je moet er niet aan denken om daar met je rugzakje rond te lopen. Een dagje slapen aan het strand gaat nog wel, maar een week is niet leuk.

Waar moet je op letten

Dat je een goede camping uitkiest natuurlijk. Er zijn er veel rond Siofok, dus je hebt keus te over eigenlijk. Maar zoals je weet is het ook nog eens retedruk tijdens de zomer in Siofok. Met een beetje pech zijn dus alle campings vol. Ga dus niet op de bonnefooi naar Siofok. Dat kan wel eens helemaal verkeerd uitpakken. Boek gewoon tijdig en dan zul je zien dat je wijs en verstandig bent geweest. Bovendien zijn je ouders ook wat geruster wanneer ze precies weten waar jij met je vrienden de tent gaan opzetten. En reken er nou maar op dat op elke camping veel jongeren zitten. Siofok is tenslotte een uitgaansplaats. Barstensvol met discotheken en barretjes. Ga je daar niet slagen dan red je het nergens.

Wat valt er te beleven

Eigenlijk alles voor een goede vakantie. Het Balatonmeer is chill en Siofok is ook chill maar dan anders. Uitgaan enzo. Je weet het wel. Een club die je zeker moet bezoeken in Siofok is de Coke Club. Attractie # 1 in Siofok. Ze organiseren van alles daar. En er komen ook nog eens veel mensen op af. Wat dacht je dan. Van die MTV-taferelen. Dansen op het strand. Mooie meiden. Stoere jongens. En alles wat daar tussen zit natuurlijk. Flort is de club waar de lichten nooit uitgaan. Discotheek onder de discotheken. Een must eigenlijk voor als je wild bent en wat wilt jongen. En dat natuurlijk elke nacht. Wil je lekker een biertje drinken met echte Hongaren of Siofokanen dan moet je in het Charlie Café zijn. Het ligt midden in de stad en erg populair dus onder de autochtonen. Doen dus en alles in het Hongaars betsellen. Het Bacardi Music Café is overdag een coctailbar en in de nacht gewoon een vette discotheek. Niet zo gelikt als Flort maar het feesten is er niet minder door. En na al dat feestgedruis met bier moet er natuurlijk gezweet worden. En dat kan je het best doen in het spiksplinternieuwe wellnesscentre van Siofok. Het gedoe heet Galerius Spa & Wellness en ze staan op je te wachten daar. Ze weten immers dat je er beroerd aan toe bent. Na zoveel nachten Siofok te hebben doorgestruind. Lekker genieten dus. En morgen weer de stad in.

Sorteer op:
  • Camping Aranypart
  • Camping Aranypart
  • Camping Aranypart
  • Camping Aranypart
  Camping Aranypart

  Deze camping ligt aan het grote Balatonmeer in Hongarije. Het is een joekel van een camping waar je maar liefst 682 tenten kan opzetten. Neem dus zoveel moge......

  Kenmerken:

  • Bar
  • Buitenzwembad
  • Restaurant
  Meer informatie »
  • Camping Napfeny
  • Camping Napfeny
  • Camping Napfeny
  • Camping Napfeny
  Camping Napfeny

  Weer een camping aan het Balaton Meer. Maar ja, de meeste campings van Hongarije zitten nu eenmaal aan dat mooie meer waar zoveel te beleven valt. Waarom zou......

  Kenmerken:

  • Bar
  • Buitenzwembad
  • Restaurant
  Meer informatie »