Jongerencamping Toscane

Ja, waarom zou jij nu weer helemaal naar Italie afreizen om op de een of andere camping in Toscane je tent op te gaan zetten. Nou, dat is nogal makkelijk. Ten eerste is Toscane de mooiste streek van Italie. De heuvels zijn nergens glooiender dan daar. En dan heb je natuurlijk de chianti-streek. Van de wijn inderdaad. Misschien vind je wijn wel niet te zuipen, maar wanneer je met je ouders op vakantie gaat, is deze streek zeker een aanrader. En je kunt er trouwens ook best wel cola krijgen hoor. Biertje ook natuurlijk. Daarnaast heeft Toscane die bekende stad Pisa. Je weet wel, van die scheve toren die elk moment kan omdonderen. Florence spreekt natuurlijk voor zich. Allemaal oude en vergane glorie. Niets aan. Maar stuur je ouders er maar voor een dagje naar toe. Dan ga jij lekker feesten aan het strand van Toscane. Nieuwe vrienden maken en lekker bruin worden. Wel 's avonds even vragen hoe ze het hebben gehad. Zeg nog even dat Pisa ook erg mooi is en morgen zijn ze weer weg. Prachtig, dat Toscane.

Wat kun je verwachten

In ieder geval een hele mooie natuur. Toscane is gewoon heel erg mooi en heeft eigenlijk alles in huis wat een goede natuur moet bieden. Gespierde jongens, welgevormde meisjes inderdaad. Laat die wijnvelden, groene heuvels en blauwe zee maar even voor wat ze zijn. Die bekijk je maar later thuis op de foto. Jij bent hier om nieuwe vrienden te maken. Vakantieliefdes of misschien zelfs wel meer. Wie weet wat er allemaal in zit voor jou. Campings zijn er erg talrijk. Veel aan de kust maar ook veel verscholen in de heuvels van Toscane. De meeste kans op campings waar veel jongeren komen maak je natuurlijk aan de kust. Daar valt het meest te beleven en daar kun je ook het best uitgaan. Italiaanse house is leuk, weliswaar niet zo base als onze eigen hollandse maar het kan er mee door.

Waar moet je op letten

Eigenlijk op alles. Wanneer je met je ouders gaat moet je er voor zorgen dat jullie de caravan niet kwijt raken onderweg. Je komt namelijk best wel wat heuvels tegen en het zou zonde zijn wanneer je aankomt op de camping en je bemerkt dat de caravan is verdwenen. Verder moet je bij het uitkiezen van een camping natuurlijk letten of er wel genoeg mensen zoals jij zijn. Jong en wild in dit geval. Camping Le Trinacini is zo'n camping. Ze ligt maar op zo'n drie minuten van zee en verder ook dichtbij mooie steden zoals Pisa en Florence. Bovendien heeft deze camping een prachtig zwembad die in de avonduren wordt omgebouwd tot discotheek.

Wat valt er te beleven

In Toscane eigenlijk een hele boel. Het is de streek van de wijnen. De bekende Chianti wijn wordt daar gemaakt. Dus wanneer je een druivenliefhebber bent dan zit je wel goed. Ben je al oud genoeg om wijn te drinken dan zit je nog beter. Hou je van sieraden dan zit je goed in het Middeleeuwse stadje Arezzo. Hier worden de mooste sieraden van de wereld gemaakt, tenminste dat vinden de Italianen zelf. Maar goed, wil je een hippe ring of ketting kopen dan lukt het allemaal wel hier. Reken trouwens niet op vette bling-bling. Het is hier meer van het gedetailleerde soort werk. Verder zijn er in Toscane nog allerlei ander steden te vinden. Lucca, Sienna, Pisa en Florence. Allemaal rete oud en je moet er gewoon van houden. Misschien wel leuk als je uit Almere komt ofzo. De zee is voor jou misschien wel het leukst van Toscane. Een zee is altijd leuk namelijk. Daar valt namelijk alles te beleven en daar kun je jongens en meiden versieren. En wie weet, misschien ontmoet je in Toscane wel de Liefde van je leven. Het is Romeo en Juliette in ieder geval wel gelukt.

Sorteer op:
  • Camping Riva dei Butteri
  Camping Riva dei Butteri

  Maar wees nou maar niet bang voor de maffiosi. Die zijn er echt niet. Tenminste niet op de camping waar jij staat.

  Ligging

  Valle del temp......

  Kenmerken:

  • Bar
  • Restaurant
  • Supermarkt
  Meer informatie »