Jongerencamping Dalmatie

Het land van de honderd en 1 Dalamtiers ligt in Kroatie. Wil je dus van die gespikkelde honden zien. Wit met zwarte vlekken dan moet je in Dalmatie je tent gaan opzetten. Maar er is nog veel meer te zien daar in Dalmatie. Het gebied ligt in het zuidwesten van Kroatie. Voor de kust liggen honderden eilandjes. Is dat even mooi. Honderden plekjes dus om je tent op te zetten. En het klimaat is natuurlijk heerlijk daar. Reken maar dat het goed kamperen is aan de Dalamtische kust. De sfeer is lekker relaxed en de zon bakt je heerlijk bruin. Maar Dalmatie heeft meer dan zee alleen. Het gebied bestaat voor het overgrote gedeelte uit hoge bergen. En wil je daar je tent gaan opzetten dan kan dat natuurlijk ook. Je krijgt het wel een stuk kouder. Ook in de zomer.

Wat kun je verwachten

Veel bergen dus. Dalmatie is het gebied van de Dinara, Mosor en nog wel meer bergen die je waarschijnlijk helemaal niets zeggen. Je moet er maar eens doorheen gaan rijden als je tijd hebt. Want wellicht de meeste tijd ga je gewoon doorbrengen aan het prachtige strand van Dalmatie. Of natuurlijk op een van de vele eilandjes die voor de kust op je liggen te wachten. Wat dat betreft is Dalmatie prachtig, misschien nog wel mooier dan Istrie, dat ook in Kroatie ligt. Dalmatie is eigenlijk nog niet zo bekend onder de toeristen als Istrie. Het betekent voor jou in ieder gaval dat je niet zoveel uitgezakte en verveelde toeristen gaat zien. Hier vind je meer de avonturiers. Mensen die het niet zo erg vinden een keertje ziek van het eten te worden. Maar hip is Dalmatie ook. Novalja, een badplaats staat bekend om haar goede uitgaansleven. Een bekende stad is Split. Ligt weliswaar niet helemaal aande kust maar je kan er wel goed stappen. Misschien eens wat voor een uitstapje.

Waar moet je op letten

Je moet dus even opletten dat je je tent niet te ver van de zee gaat opzetten. Voor je het weet sta je op een bergtop een kopje soep te koken. Hartje zomer, maar vriezen dat het kraakt. Beetje eeuwige sneeuw om je heen en daar gaat je vakantie. De beste campings vind je natuurlijk aan zee. En aangezien de kustlijn van Dalmatie nogal groot is, ga je ook veel campings vinden. Echte jongerencampings zijn er niet, maar wel veel plekken waar veel voor mensen zoals jij te vinden zijn. Vaak zijn dit de campings met een discootje, een zwembad en nog meer van die dingen. Andere campings die veel jongeren trekken hebben erg weinig te bieden. Je moet het zelf een beetje gezellig maken. En dat kun jij wel natuurlijk. Let er verder op dat je camping dichtbij een populair badplaatsje ligt. Novalja is zo'n plaatsje. Reken maar dat er erg veel te beleven is in de donkere uren. Feesten en stappen dus.

Wat valt er te beleven

Dalmatie heeft eigenlijk heel veel te bieden. Dat komt natuurlijk door de combinatie van bergen en zee. Voor iedereen wat dus. Ben je een fervente wandelaar dan zit je in Dalmatie goed. Hou je van water dan zit je misschien nog wel beter. En hou je van stappen dan zit je daar ook wel goed. Tenslotte is er natuurlijk die vervelende cultuur met al die oude gebouwen. Kerken, basilieken, musea, oude winkelstraten. Het houdt maar niet op. Het zijn in ieder geval allemaal zaken die er al eeuwen staan en er ook nog wel eeuwen zullen blijven staan. Heb je geen zin om het stadsmuseum vam Split ofzo te bekijken dan geeft dat niets. Je hoeft je niet schuldig te voelen. Ga jij nou maar lekker aan het strand zitten en nieuwe vrienden op de camping maken. Kun je later alsnog een van de oude stedsen bekijken. Samen , met je nieuwe vriendje of vriendinnetje. Lekker romantischt toch?

Sorteer op:
  • Camping Stobrec
  • Camping Stobrec
  • Camping Stobrec
  Camping Stobrec

  Een supercamping. Echt waar. Stobrec ligt vlak bij Split en dat schijnt eent van de meest bijzondere plaatsen ter wereld te zijn. Je moet er dus absoluut een......

  Kenmerken:

  • Bar
  • Buitenzwembad
  • Dichtbij winkels
  Meer informatie »