Jongerencamping Belgie

Ja hoor, helemaal naar Belgie op vakantie gaan om daar op de aan of andere camping je tent te gaan opzetten. Dan kun je toch net zo goed in Nederland blijven. Is ook niet zo ver weg. Allemaal waar natuurlijk maar Belgie is toch wel wat anders dan Nederland. Neem de Ardennen maar. Zulke hoge bergen zijn er niet in Nederland. Bovendien is Belgie over het algemeen wat gemoedelijker. Dat komt door de vele biertjes die ze daar drinken. En van patat eten wordt je trouwens ook vrolijk. Belgie is dus dichtbij maar toch ook weer heel anders. Reden genoeg dus om je tent daar eens op te zetten.

Waar in Belgie

Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat je wilt doen met je vakantie. De Ardennen zijn leuk om wat te wandelen en te fietsen. Voor goede discotheken moet je vaak toch een stukje van de camping af zijn. En dan moet je nog maar zien wat je krijgt. Bovendien zijn de jongerencampings in de Ardennen schaars. De meeste campings zijn echt voor families en die zitten er dan ook met z'n allen. Misschien hebben ze leuke kinderen van jouw leeftijd maar dat is natuurlijk nog maar de vraag. Meer kans op jongerencampings maak je aan de lange kust van Belgie. Blankenberge, Knokke en zo zijn er nog wel meer badplaatsen waar veel jeugd komt. Het goede van deze plaatsen is dat ze niet puur op het toerisme zijn gericht. De discotheken zijn dus vaak ook een beetje beter omdat er zoveel jeugd vanuit de stad zelf komt. En die gasten weten natuurlijk ook waar de goede campings zijn. En dan heb je natuurlijk de meer dan gezellige kroegen van Belgie. Ook hier weer geldt dat ze aan de kust vaak wat leuker zijn dan in de Ardennen. Bovendien is het bestellen van een biertje in het Nederlands nu eenmaal makkelijkker dan wanneer je dat in het Frans moet doen.

Wat kun je verwachten

Het hangt er een beetje vanaf waar je je tent gaat opzetten. In de Ardennen zul je bijvoorbeeld veel Walloniers tegenkomen. Dat betekent Frans spreken dus. Bovendien zijn daar niet zoveel jongerencampings. En de campings in de Ardennen liggen vaak aan riviertjes waar het soms wel goed raften is. Maar dan moet er wel voldoende water in die rivieren staan. Soms is dat niet het geval tijdens de zomer. En dan blijft er dus weinig over om te doen. Ga je je tent aan de kust opzetten dan maak je meer kans op jongerencampings. De Jamboree is zo'n camping waar wel veel jeugd komt. Het is in ieder geval een aanrader. Bovendien valt er aan de kust gewoon wat meer te beleven. In steden zoals Knokke zijn er tal van discotheken waar je de hele nacht uit je dak kan gaan. En dat wil je toch tijdens je vakantie.

Waar moet je op letten

Tijdens een vakantie moet je natuurlijk overal opletten. Wil je met alle geweld naar Belgie dan heb je in ieder geval al een voordeel. Ze spreken er Nederlands. Tenminste aan de kust. Ga je naar de Ardennen dan moet je een beetje geluk hebben. Frans wordt daar meer gesproken dan Nederlands. En kunnen ze wel Nederlands dan willen ze het gewoon niet spreken. Vraag in ieder geval of er een speciaal terrein voor jongeren is. Jamboree heeft dat bijvoorbeeld. Het is tenslotte wel leuk om met leeftijdsgenoten op een plek te staan. Niet dat je een hekel aan kleuters hebt, maar liever niet tijdens je vakantie. En daar heb je helemaal gelijk in. Het is tenslotte jouw vakantie.

Sorteer op:
  • Camping Eureka
  • Camping Eureka
  • Camping Eureka
  • Camping Eureka
  Camping Eureka

  Hallo dan. Eindelijk weer eens een camping met een speciaal jongerengedeelte. Weliswaar een kampeerweide die niet al te groot is, maar ideaal voor jou en je ......

  Kenmerken:

  • Dichtbij winkels
  • Uitgaansleven dichtbij
  • Vlakbij het strand
  Meer informatie »
  • Camping Jamboree
  • Camping Jamboree
  • Camping Jamboree
  • Camping Jamboree
  Camping Jamboree

  Gewoon een leuke camping bij onze zuiderburen. Leuk omdat Belgie nu eenmaal een gezellig land is waar leuke mensen wonen. Waarom zou jij je tent dus niet gaa......

  Kenmerken:

  • Dichtbij winkels
  • Uitgaansleven dichtbij
  • Vlakbij het strand
  Meer informatie »